Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

23. iunie 2008 08:00
by skorpionking
0 Comentarii

BlogEngine .NET - alegerea mea

23. iunie 2008 08:00 by skorpionking | 0 Comentarii

In primul meu post de pe acest blog spuneam ca nu vreau un blog bazat pe PHP si alte chestii gen MySQL, Linux ... Eu am ales BlogEngine.NET pentru ca:

  1. BlogEngine .NET e scris in C# si e o aplicatie ASP.NET
  2. Wordpress e foarte bun si frumos insa era nevoie de hosting Linux. Me and Linux?  No thanks :-)
  3. BlogEngine .NET este programat bine, curat, cod usor de inteles si de adaptat.
  4. Comunitatea BlogEngine .NET este foarte activa, avand releasuri bine planificate iar daca apare un bug critic totul este rezolvat uimitor de repede pentru un proiect open-source.
  5. Wordpress are un cod spaghetti [link in engleza], cod scris cu multi ani in urma, adaptat si readaptat si mi-ar fi fost destul de greu sa fac modificari. 
  6. BlogEngine. NET poate fi folosit atat cu o bază de date Microsoft SQL (in viitor va functiona cu orice baza de date T-SQL pe baza de provideri) cat si cu fisiere XML simple. Pentru inceput XML ajunge, iar cand blogul va avea trafic :-) voi putea muta continutul in SQL foarte usor.
  7. Last but not least: sustin software-ul bazat pe licente. BlogEngine .NET ruleaza sub IIS si implicit Windows. Ce salarii am avea daca tot softul ar fi open-source?

BlogEngine .NET este o platforma buna pentru blogging, pe care o poti adapta si extinde foarte usor. Eu tocmai am portat-o pe .NET 3.5 si IIS 7. Sunt ceva chestii care nu sunt optimale, dar merita incercat. Atentie la ce extensii instalati, testati-le inainte sa le puneti live (Eu m-am ars azi cu o extensie care genera linkuri pentru anumite cuvinte cheie - endless loop baby if you have the same word inside the url). Mai multe informații despre BlogEngine.NET aici [link in engleza].