Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

28. martie 2009 12:59
by skorpionking
2 Comentarii

Cluj - München 1140 km: cu masina, trenul, avionul din Romania spre Germania si invers

28. martie 2009 12:59 by skorpionking | 2 Comentarii

Lufthansa [fisier PDF de downloadat cu programul zborurilor LH] zboara zilnic pe ruta München - Cluj, dureaza cam 2 ore (MUC - CLJ cu plecare la 9.25 din MUC, sosire la CLJ la 12.05, zbor LH1670; MUC - CLJ cu plecare la 21:25 din MUC, sosire la CLJ la 00:05 ziua urmatoare, zbor LH1672; CLJ - MUC cu plecare la 6:05 din CLJ, sosire la MUC la 6:45, zbor LH1673; CLJ - MUC cu plecare la 13:15 din CLJ, sosire la MUC la 13:55, zbor LH1671 - 2 zboruri zilnic conform programului de vara - toamna valabil din iulie 2012 - numerele zborurilor se poate schimba, la fel si ora, verificati planul de zbor la LH - eu voi incerca sa actualizez datele si aici). Carpatair avea curse München - Cluj, cu escala la Timisoara, dura cam 3-4 ore cu tot cu escala, momentan cursa Timisoara-Cluj e suspendata. Tarom are curse München - Cluj prin Bucuresti, cursa directa a fost suspendata, ca asa e la Tarom, de la o o luna la alta suspenda sau reintroduce zboruri, verificati si aici programul de zbor. Tarom schimba si ei orarul f des, va rog sa verificati la ei pe site. Austrian Airlines au si ei zbor München-Cluj cu escala la Viena, cred ca e mai convenabil decat prin Bucuresti.

Cu trenul e dureaza mult, aproape 20 si ceva de ore (inspre 24 de ore chiar), cu schimbare de tren , eventual gari in Budapesta si/sau Viena.

Cu busul, Birki Reisen merge direct Cluj - München via Oradea - Budapesta - Viena.

Cu masina, dureaza cam cam 10-12 ore, chiar mai mult, in functie de trafic. De exemplu, se poate pierde timp mult pe Cluj - Oradea, sau la granita la Bors, in/langa Budapesta, langa Viena, inainte de/langa München sau daca ai ghinion si prinzi un accident (sau vreme rea: ploaie, ninsoare abundenta, ceata deasa) pe drum si trebuie sa astepti. Sau pur si simplu e aglomerat (sezonul vacantelor de vara, de iarna, Pasti).

Cu masina, drumul e relativ usor, sunt circa 1140 - 1200 de km: Cluj - Oradea - Budapesta - Viena  - Linz - Salzburg - München. Cel putin de la/pana la Budapesta se merge pe autostrada.

Cluj - Oradea E60

Oradea-Cluj E60

Oradea - Budapesta, fie pe E60 si apoi M5, M0 (centura Budapestei) si M1 spre Gyor, Viena sau fie pe E60 apoi se ia spre Debrecen, se continua pe M35 (prin Debrecen), M3 si apoi Budapesta si din nou M1 spre Viena. A doua varianta implica trecerea prin centrul Budapestei, poate fi aglomerat rau in orele de varf. [Update: se poate ocoli Budapesta si daca se vine pe M3, se urmareste indicatorul de aeroport si M5, se iese pe M5 si apoi imediat se poate ocoli pe M0, in total sunt in jur de 65 km in jurul Budapestei; recomand trecerea prin centru doar noaptea, atunci e mai rapid]. 

Budapesta-Oradea E60

 Budapesta-Oradea M3 M35

Budapesta - Viena M1 si apoi A4 si A21 si S1 (centurile Vienei) spre Linz pe A1 si apoi pe A8 spre Salzburg. Imediat dupa granita austrico-ungara urmeaza Nickelsdorf si apoi Parndorf [link in germana], unde e outletul.  De la Parndorf pana la München mai sunt circa 500 de km.

Budapesta-Viena M1 A4 

Viena-Salzburg

Salzburg -München A8 (la Salzburg la iesirea inspre München langa aeroport este un outlet nou) si se intra in München pe la intersectia de autostrazi München Süd Autobahn Kreuz (München Sud), se poate alege A99 spre est/nord (apoi A94 intrare dinspre est) sau A8 direct in centru sau A995 direct in sud-west si se continua cu Mittlerer Ring.

München-Salzburg 

Drum bun pe ruta Germania - Romania München - Cluj si invers, atentie la radare :-)

Comentarii (2) -

Calin

Salut!

Cum este viata prin Munchen? Romanii in special cum sunt tratati?

Ma gandeam sa caut un job in IT pe acolo si as dori sa aud o parere obiectiva nu doar ce se discuta pe forum-uri.

Bafta!

Gia

uite, E45 se intersecteaza cu A8: Rosenheim-Raubling! (acolo am locuit timp de 2 ani)