Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

8. iulie 2008 17:08
by skorpionking
1 Comentarii

Cu Lufthansa spre Bucuresti - romanii, frati cu Habarnam

8. iulie 2008 17:08 by skorpionking | 1 Comentarii

Am zburat in weekend la Bucuresti, din München, cu o cursa Lufthansa [link in engleza]. Era ultimul zbor al zilei. Ei bine, am trait niste faze tragico-comice, datorate conationalilor mei, romanii. Cand a inceput boardingul, a trebuit sa ne suim intr-un bus care ne-a dus la avion, parcat undeva pe pista (e de prisos sa spun ca pe unii romani i-am identificat dupa cautatura animalica, indobitocita, pe care o aveau asternuta pe chipul tipic romanesc).

Prima faza. Buuun. In avion se putea urca si prin fata si prin spate, ca imbarcarea sa se produca mai rapid. Sa va spun ca romanii nostri, au defilat bezmetici prin avion, pentru ca unii avea locuri in spate si au urcat prin fata (si chiar se mirau ca si Habarnam: "Aaa, aici e abia numarul 10, noi avem 30") si dai si lupta pe langa romanii urcatii prin spate care inaintau anevoie (iar unii din nou se mirau: "Ce naiba, aici e 25 si noi avem 12"). Cool. Funny si trist sa vezi cum animalele se imbulzesc si se freaca pe culoarul ingust al avionului.

Faza 2. Oamenii tot indesau bagajele sus, deasupra, normal ca in scurt timp (romanul se intoarce din Germania din duty free shop cu bagaje, nu gluma) spatiul acela s-a ocupat. Sa ii vezi cum se inverteau pe culoar cautand un loc pentru bagaj, cand stewardesa le-a zis clar (in engleza) ca bagajele se pot pune si sub scaune, in fata, cu exceptia scaunelor din dreptul iesirilor de urgenta. Degeaba le-am zis si eu catorva, ei mi-au replicat scurt, lasandu-ma mut de uimire: "Sub scaune nu avem voie, ca acolo sunt vestele de salvare" - "Pai stewardesa a zis ca e voie si uitati-va pe pliantele din buzunarele scaunelor" - "Nu dom'le, nu e voie acolo, ai innebunit, acolo sunt vestele de salvare". Da fraierilor, acolo sunt vestele de salvare, dar ala e si spatiu de depozitare pentru bagaje.

Faza 3. Rusinica mare cu asta. Am aterizat pe Otopeni, avionul in miscare, abia franase si mai avea inca de mers pana la pozitia finala. Romanii, hopa sus, se pun pe scos bagajele, cu telefoanele mobile la ureche, absolut toti. Stewardesele, panicate: "Please remain seated, we haven't reach our final parking position" - "Bitte sitzen bleiben, wir haben unsere endgültige Parkposition noch nicht erreicht". Romanii nimic, bagaje, telefoane. Avionul ia o curba, ii vad pe toti cum se indoaie si indeasa ca si cartofii in sac. Daca se lovea unul cumva sau avionul trebuia sa franeze brusc, trebuia sa plateasca Lufthansa despagubiri?

Asa ca eu propun educarea romanilor inainte de a calatori cu avionul. Oamenii buni, uitati-va pe bilete ce locuri aveti, bagajele (mai ales cele grele) se pot depozita si sub scaunul din fata locului dumneavoastra (cu exceptia locurilor din dreptul iesirilor de urgenta), ramaneti pe scaun pana avionul a ajuns in pozitia de parcare finala. Nu va buluciti toti deodata pe culoar, aveti rabdare putina. Si invatati ceva engleza, mai ales cand zburati cu o linie aeriana straina.

Si tocmai am realizat inca o data ca nu as putea trai in Bucuresti. Prietenii stiu de ce :-)

 

Comentarii (1) -

Unirii

<div itemscope itemtype="http://schema.org/LocalBusiness">;    <div>      <h2 itemprop="name">Salon Unirii</h2>      <img itemprop="image" src="www.jovialsalon.ro/.../Jovial.png"; width="154px;" height="104px;" alt="Salon Unirii">    </div>    <div itemprop="address" itemscope itemtype="http://schema.org/PostalAddress">;      <strong>Adresa: </strong><span itemprop="streetAddress">Strada Sfanta Vineri 25</span>, <span itemprop="addressLocality">Bucuresti</span>,<br>      <span itemprop="addressRegion">Sector 3</span>, <span itemprop="postalCode">030205</span>, <span itemprop="addressCountry">Romania</span><br>      <strong>Telefon: </strong><span itemprop="telephone"><a href="tel:0748 149 599">0748 149 599</a></span><br>          </div>        <div itemprop="description" >      Jovial <a href="http://www.jovialsalon.ro"; itemprop="url">Salon Unirii</a> Bucuresti | Suntem un salon de infrumusetare situat in zona Unirii (Bucuresti), care vine in intampinarea clientilor sai cu servicii profesioniste de: Coafor, Frizerie, Tratamente Par, Manichiura, Pedichiura, Epilare cu Ceara, Epilare Laser, Barbering, Machiaj, Gene, Sprancene, Tratamente Faciale, Tratamente Corporale. <strong>Preturi intre: </strong><span itemprop="priceRange">30 si 500 RON</span>       </div>    </div>

Adaugă comentariu

biuquote
Loading