Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

22. decembrie 2009 20:02
by skorpionking
11 Comentarii

Emil Boc , Mircea Badea, penele de aur si autostrada de carton

22. decembrie 2009 20:02 by skorpionking | 11 Comentarii

Toata lumea stie povestea cu autostrada, piticul atomic din Cluj migrat la Bucuresti, Mircea Badea cu penele lui si autostrada aia. Sau ma rog, ce se doreste a fi autostrada. Mircea Badea s-a cam grabit sa se tina de pariu si sa il considere pierdut si sa il onoreze. De data asta Mircea, ai cam luat-o in mana, ai luat plasa. Sper ca ai vazut cum arata niste autostrazi din preajma unor orase mai mari. Si explic acum si celorlalti, daca nu stiu. Nu sunt expert, dar daca cineva e expert, ma poate contrazice sau aproba. Deci Mircea, te-ai grabit. Aia nu e autostrada. E o incercare, asa, un moft.


O flegma in fruntea romanilor, amagiti cu o autostrada de carton si una mare de tot in fruntea lui Mircea Badea. Mircea, nu ai pierdut. Ca aia nu e autostrada.  Hai sa incepem cu Ungaria si Budapesta si autostrazile din jurul ei. Au 2 benzi si in orele de trafic injuri de numai, ca nu mai fac fata traficului. Ungurii le largesc in jurul Budapestei la 3 benzi pe sens. Mergem mai la vest,  München. Pai acolo sunt de mult cu 3 benzi pe sens, la intrarile si iesirile principale chiar cu 4-5 benzi. Pe sens. Mergem si mai la vest, Paris. Am si uitat sa numar. Benzile. Multe. La Roma la fel, la Madrid la fel.


Caricatura asta de autostrada de langa Cluj are 2 benzi pe sens. Se termina/incepe in drumul E60. Si candva va merge mai departe, acolo fiind un nod important, la Floresti. Pai  cand o sa fie Clujul un pic mai mare si o sa se porneasca navetistii spre Cluj, o sa se stea frumos in coada la iesirea spre Cluj. Pai de ce? Hai sa va spun. Numarati cate benzi are autostrada si iesirea spre Cluj, cate benzi are drumul E60 spre Cluj mai departe. Va fi jale, autostrada si drumurile adiacente vor trebui largite in cativa ani din nou. In maxim 5 ani. De ce nu ati facut 3 benzi direct pe sens in jurul Clujului? V-ati gandit la iesirile/intrarile spre/dinspre Cluj si drumurile adiacente?! Eu zic ca nu. O sa se stea in aglomeratie si bara la bara de numai in Floresti si pe autostrada. Ca deja oricum se sta in Floresti la intrarea in Cluj, trebuie doar sa mai creasca cu cativa kilometri. Deci avem o autostrada de cacao. Ca si Boc si Berceanu. Mai inteligentilor, ce specialisti ati consultat?!


Mircea, nu te lasa, nu ai pierdut pariul, romanii au pierdut deja o bucata de autostrada nou-nouta din carton proaspat reciclat din hartie igienica.

Asta sa fie si calitatea autostrazii din jurul Clujului?

Comentarii (11) -

konsulb

Stimate tovarăşe dozunu,

referitor la comentariul DUMITALE cu autostrada Cluj-Turda, e nevoie de anumite clarificări. Pentru început îmi dai de înţeles, stimate tovarăşe, că eşti plecat din zona Cluj undeva în Bavaria. Ai văzut multe autostrăzi la viaţa dumitale de membru de partid, de acea ai experienţa bogată pentru a decide ce poate fi numită autostradă şi ce nu, stimate tovarăşe.
După părerea dumitale cantitatea neglijabilă numită Mircea Badea sa grăbit să-şi pună pene în fund şi să meargă la guvern. Problema e că nu şi-a pus pene în fund şi nici nu a mers la guvern. Şi-a pus pene lângă fund, a purtat un covor deasupra fundului şi a mai stat şi pe partea cealaltă a străzii de guvern, strigând în gura mare ceva către clădire, ce chiar şi cu geamul deschis nici portarul clădirii nu ar fi înţeles din cauza zgomotului traficului, la fel cum nici telespectatorul a înţeles ce a zbierat către clădire. Aşa că ceea ce a făcut, să-şi „salveze onoarea” a fost degeaba făcut, nu a rezolvat nimic. Cu limbajul tău exprimat tovarăşe „o flegmă pentru telespectatori”.

Recunoşti că nu eşti expert în domeniul autostrăzilor, dar te oferi să explici cititorilor ce este definiţia unei autostrăzi. Stimate tovarăşe, autostrăzile Budapestei (capitala Ungariei) şi extensiile la care se lucrează în momentul de faţă sunt concepute pentru traficul de tranzit la un oraş cu un număr de locuitori mult mai mare decât Clujul (Budapesta 1.700.000 locuitori, Cluj 310.000 locuitori). De acea autostrăzile în jurul Budapestei au mai mult de două benzi pe sens, acelaşi lucru cu autostrăzile în jurul oraşului München (1.300.000 locuitori, capitala Statului Federal Bavaria), sau Paris şi regiune (11.000.000 locuitori, tot capitală), Roma şi Madrid tot capitale. Da, Cluj este o capitală, capitala Judeţului Cluj, dar capitale asemănătoare sunt în momentul de faţă în România alte 41.
Stimate tovarăşe, aşa numita caricatură de carton Gilău-Turda scuteşte oraşul Cluj de traficul enorm care a trebuit să-l suporte în ultimii ani. Prin această caricatură s-a eliminat tot traficul de tranzit spre Tg. Mureş, Alba-Iulia, Braşov, Sibiu şi în direcţia opusă spre Oradea.

Faptul că nu s-a construit din start o autostradă "gigantă" este că Statul Român nu-şi mai permite investiţii, decât cele necesare. Asta din motivul unei administraţii naţionale mult prea mari, cu mulţi funcţionari (apropo de ultimul comentariu al tău referitor de preşedintele Băsescu şi "flegmele" sale către români).
Îmi pare rău stimate tovarăşe că această autostradă nu a fost făcută după cerinţele tale de MANELIST expert. Dar având în vedere că tovarăşul Ceauşescu reuşise în anul 1989 să achite toate datoriile Statului Român, iar tovarăşii tăi de la PSD (urmaşul PCR dacă nu ştiai) au reuşit de atunci să creeze în 20 de ani aproximativ 50.000.000.000 euro datorii interne şi externe, nu mai sunt bani la buget. De acea guvernul Boc nu s-a mai apucat să facă alte datorii ca să lucreze la proiecte „grandomane”.

Stimate tovarăşe, nu mai citi Scînteia, Bild Zeitung sau te uita la Mircea Badea la DigiTV în Bavaria fără licenţă şi pune mână şi citeşte informaţii concrete.

SKORPIONKING

Stimate Burebista calare pe o Dacie amarata, ma bucur ca am trezit dinozaurii din Romania din letargie. Dar sa lamuresc cateva chestiuni f repede, pe care gandirea ta profunda le-a scos din adancul ei.  Nu am nimic cu Mircea Badea, ci din contra, chiar este un tip inteligent care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Emisiunea lui este o flegma pe fruntea celor incompententi care conduc Romania. Nu am nimic cu PDL sau politica, ci doar cu persoanele incompetente, indiferent de culoarea lor politica. Comunist nu am fost niciodata. Manelist nici pe atat. Pe Mircea Badea il poti vedea pe internet, pe Antena 3, ca si alte cateva posturi, fara sa fie nevoie de DigiTV. Poate imi explici tu cum e cu DigiTV fara licenta. Iar despre ziare, daca ai fi citit pe blog ai fi vazut niste denumiri de publicatii respectabile, dar care cum tie numai Bild iti spune ceva, ti le reamintesc: Welt, Süddeutsche, FAZ, Spiegel, Stern. Destule Burebista?
Si acum sa revin la chestia cu autostrada. Bai caisa inteligenta, autostrada aia de la Cluj clar ca a preluat traficul greu si de tranzit ce intra altadata in Cluj. Amspus eu contrariul?! Repet, trebuia facuta cu 3 benzi pe sens in jurul Clujului, cum ar trebui sa fie facute viitoarele autostrazi in jurul oraselor mari. Din 2 benzi acum, 1 va fi ocupata de traficul greu, cealalta cu masini mici. Daca traficul creste putin, incluzand aici cel de tranzit si navetistii, la iesiri/intrari spre/dinspre Cluj vor fi ambuteiaje. Cel putin la orele de varf, adica dimineata si dupa-amiaza. Plus ca drumurile in care dau iesirile nu pot prelua un trafic prea intens, vezi ce se intampla in Floresti pe E60 la intrarea in Cluj. Sa nu mai pomensc de faptul ca de pe autostrada lipsesc indicatoarele electronice care sa informeze soferii daca e ambuteiaj, drum alunecos, ceata, etc sau care e viteza recomandata ca sa nu se faca ambuteiaje.  Deci Burebista, cu cate informatii ti-am oferit, deja esti un expert, poti sa te duci la Boc sa ii spui cum se face o autostrada, ok?
Deci bai inteligentule, citeste mai bine si baga la capatana ta de geto-dac de pup-in-curist-a-lui-bocsescu si inainte de a comenta, GANDESTE. Sau poate iti plac flegmele celor din guvernul Romaniei. Burebista, du-te pe autostrada ta calare pe Dacie si sper sa nu derapezi pe flegmele lui bocsescu.

-

Stimate tovarăşe dozunu, SKORPIONKING sau câţi tovarăşi mai sunteţi,

mă bucur că DUMNEATA ţi-ai făcut acces la date considerate confidenţiale, cum e o adresă de mail care conţine cuvântul „Burebista”. Legea română 506/2004 sau echivalentul german Bundesdatenschutzgesetz din 14.01.2003, îţi spune dumitale ceva?. Să vedem mai departe, marca autvehiculului meu. Ei bine, marca autoevhiculului meu persoanl nu este Dacia, ci Audi (ştiu că atac prin aceasta inima domniei voastre de român feroce, că vând ţara străinilor, că nu las leul la român). Iar referitor la dinozaur din România: 1. nu locuiesc în România, 2. n-am împlinit încă vârsta 30 de ani. Întrebarea e acum care dintre noi e cel mai în vârstă, să merite titlul de dinozaur?

Am observat tovarăşe că nu ai nimic cu Mircea Badea. Asta e destul de rău pentru că-i asculţi propaganda şi o înghiţi fără să gândeşti, sau cum te-ai exprima dumneata, stimate tovarăşe, „îi înghiţi flegma”. Cu inteligenţa nu stă prea bine, dar ştie să critice, e tare guraliv, scoate mult mai multe cuvinte pe minut decât un om normal, impresionant. Altfel nu pune mâna să facă el ceva personal, e foarte simplu aşa.

Referitor la persoanele incompetente care conduc România, am o întrebare la adresa dumitale/a voastră dacă sunteţi mai mulţi. Ai/aţi fost la vot la data de 06.12.2009 sau votul anterior? Majoritatea alegătorilor au decis, Curtea Constituţională a decis, Uniunea Europeană a considerat alegerile valabile. Aşa că, stimate tovarăşe, dorinţa poporului a pus aceste persoane incompetente din nou la guvernare. Cu cuvintele dumitale tovarăşe „poporul s-a autoflegmat”.

Mă bucur să aud că dumneata nu te consideri nici comunist, nici manelist. Dar atunci totuşi pun întrebarea. De ce dumneata, stimate tovarăşe, scri în jargonul comunist/manelist? Referitor la DigiTV, încearcă dumneata să te duci la DigiTV la Cluj să-ţi faci un abonament pentru programele TV din România şi scrieţi domiciliul din Bavaria pe cerere, să vedem ce se întâmplă. Rostirea cuvântului Bild Zeitung a fost folosit de mine numai pentru a-ţi atrage atenţia, stimate tovarăşe, la ceva cunoscut. Dacă locuieşti într-adevăr în Bavaria şti despre ce este vorba. Putem scrie la fel de bine de „Cancan”, dar prin Bavaria nu se ştie de acest aşa numit ziar.

Iar acum stimate tovarăşe să revenim la problema autostrăzii. Fiind considerat o inteligenţă din partea dumitale mă obligi, stimate tovarăşe, să-ţi mai explic o dată rostul acelei autostrăzi. Mă bucur că dumneata recunoşti că acea „bucată de carton, reciclabil” a preluat traficul de tranzit, indiferent că e greu sau că nu este. Între 60 % - 75 % de maşini mai puţine în zona Floreşti şi zona Feleac pentru oraşul Cluj, ca sa nu mai vorbim de localităţile între Gilău şi Turda pe E60.

Să analizăm puţin traficul pe autostradă, două benzi, una fiind ocupată de traficul greu, deci prima bandă se circulă numai cu 80 km/h. Banda a doua e pentru maşinile mici. Având în vedere că traficul nu are voie să depăşească 130 km/h, situaţia este ideală. Avem o diferenţă de 50 km/h între benzi, nu e mare, depăşirile sunt posibile.

Traficul la întrări şi la ieşiri! Intrările şi ieşirile sunt încă în construcţie, dacă dumneata ai avut ceva timp să treci pe acolo ai văzut acest lucru, stimate tovarăşe. Ele nu vor rămâne aşa. Iar ieşirile şi intrările din Cluj sunt de competenţa locală, nu de cea naţională. Aici oraşul, respectiv primăria Floreşti sunt de vină că nici azi nu au reuşit să pună marcajul vizibil pe câte două benzi pe sens, ceea ce este foarte iritant şi evident că cei care trec numai prin tranzit prin acea zonă se orientează pe banda stângă. Să nu mai vorbim de riverani, care nici azi nu au învăţat că nu au voie să-şi staţioneze maşinile pe prima bandă.

Pentru ce mai e nevoie de indicatoare electronice? După cum am amintit data trecută stimate tovarăşe noi vorbim de Cluj, nu de München sau de Stuttgart unde sunt mai multe autostrăzi construite deja de 70 de ani, unde numărul locuitorilor este de patru până cinci ori mai mare decât cel din Cluj. Iar informaţia şoferilor referitor la ceaţă sau drum alunecos e de competenţa lor, de aceea au ochi în cap, să se uite pe autostradă sau să asculte un buletin meteo la radio. Micşorarea vitezei pentru prevenirea ambutelajului la ieşirea de pe autostradă nu este necesară la viteza de 130 km/h. Încă odată să PRICEPI şi dumneata stimate tovarăşe. Autostrada aceea e făcută pentru traficul de tranzit, să nu mai fie nevoit să treacă prin Cluj. Iar clujenii să nu mai fie nevoiţi să suporte traficul de tranzit prin oraş. Indicatoare electronice sunt deja un LUX!

Ca urmare stimate tovarăşe, îţi mulţumesc pentru informaţiile puţin concrete, dezamăgindu-te spunându-ţi că nu am să merg la Premierul României cu propunerile dumitale, având în vedere că el nu este Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, iar eu nu sunt mesagerul tutoror nemulţumiţilor puturoşi, care stiu numai să se enerveze în public, să jignească şi să încalce legea. Mă bucur totuşi că dumneata ai făcut suficient de multă şcoală de poţi scrie cât de cât lizibil, având în vedere că nu şti de existenţa literelor â, ă, î, ş sau ţ. Îmi permit să te citez stimate tovarăşe „Deci bai inteligentule”. „Bai” este un regionalizm din Ardeal care poate fi înlocuit cu cuvântul literar „problemă”, dacă nu a fost la cunoştiinţa dumitale, stimate tovarăşe.

Închid în jargonul dumitale de „pup-în-curist-a-lui-ceauşescu-iliescu-geoană” (hopa avem şi un comunist fără ESCU la sfârşit) cu cuvintele.

Mi-e scârbă să mă semnez

SKORPIONKING

Stimate Burebista, maret Herr der Ringe facute in Ingolstadt, dinozaur era o aluzie la gandirea inchistata de reptila. Se pare ca creierul stapanului de Audi nu e suficient de dezvoltat sa accepte libertatea opiniei, critica, pareri diferite, chestii fundamentale intr-o democratie. Sau poate ce isi doreste Basescu nu mai este democratie. Cine face nu e cu Basescu e comunist. Repet, sunt apolitic. Comunist nu am putut fi datorita varstei. Egal. Te legi de diacritice. Nu am tastatura romaneasca. Ci una germana. Dar ce sa ma astept de la un dinozaur sa inteleaga.
La vot merge cine are dreptul, daca vrea si voteaza cu cine vrea, cum vrea sau poate vota aiurea astfel incat sa ii fie anulat votul. Asta e democratia. Dar daca ai citi alte comentarii, ai vedea ca voturile diasporei din Paris au fost manipulate. Daca Basescu a iesit presedinte, f bine, asta nu inseamna ca nu putem sa nu fim impotriva lui. Sau cine nu e cu partidul e dusmanul poporului?! Guvernul lui Boc/Basescu e o flegma. Nu poporul a ales guvernul. Basescu si Boc. Uita-te putin la ce ministrii beton avem. F competenti. Inclusiv primul ministru, care poate e un om de calitate, un profesor bun, dar depasit de situatie si o simpla marioneta.
Cat despre DigiTV, chiar nu am nevoie, merge bine netul la mine aici in sat in Bavaria. Nu inteleg ce tot bateti apa in piua cu DigiTV. Bild si Cancan vi se potrivesc insa de minune, tinand cont de varsta ta si mai ales de nivelul IQ-ului. Esti ca si Honorius Prigoana probabil care la 22 de ani va fi senator. Taaaare de tooot.

Cat despre legile pomenite, ti-ai dat adresa de mail cu buna stiinta. Am disclaimer la site, citeste-l. Iar apoi intelege-l. OK?
Ce ai tu cu Mircea Badea, e problema ta, e parerea ta, nu ma intereseaza.
Jargon manelist, comunist? Ca indraznesc sa numesc guvernul Romaniei si ceea ce face o flegma in fruntea poporului roman?! Nu iti convine, da-ma in judecata, fuga la tatuca Basescu si pareste-ma.
Si acum nea caisa inteligenta inapoi la autostrada. Problema va fi traficul de tranzit in jurul Clujului, datorita numarului prea mare de masini, toti cei din localitatile limitrofe, care vin in Cluj. Ai fost pe E60 in Floresti, dimineata, sa vezi cat faci din Floresti pana in centrul Clujului, in rush hour? Daca ii adaugi si pe cei care se vor intra de pe autostrada in Floresti, o sa te sperii. Iar problema se va agrava, se vor bloca iesirile de pe autostrada, camioanele vor trece pe banda 1, etc. in germana se numeste STAU fenomenul. Deci 3 benzi ar fi fost mai bune. Stii care sunt costurile largirii de la 2 la 3 benzi in locul construirii direct a autostrazii cu 3 benzi? Mai ales la poduri. Iar iesirile trebuiau sa fie mai lungi si cu 2 benzi. Dar cu gandirea ta de dinozaur numesti asta lux. Ca si indicatoarele electronice necesare, care trebuie sa existe o  autostrada din anul 2010, de ce la unguri e posibil si la noi? Ca a fost doar un moft a lui Boc sa termine autostrada aia in loc sa faca o treaba ca lumea. Tipic romanesc.
Hai somn usor si vise umede cu Elena cea cu pasarica de aur (care vrei tu dintre ele, blonda sau bruneta) si sa nu uiti sa mergi la raport la tatuca Basescu.  Sa traiesti bine asa cum iti doreste Basescu si mai ales asa cum se preocupa el pentru asta. Si nu uita sa ii lingi flegma de pe fruntea ta inteligenta. Inteligent nea caisa, ca si Bocsescu.

SKORPIONKING

http://www.clujmuenchen.ro/disclaimer.aspx

la finalul fiecarei pagini e link la disclaimer.
citeste:
Privacy. When You leave a comment, the Author is automatically notified and receives e-mail information pertaining to the Commenter. This information is not stored by the Author for other purposes than to moderate comments. This information is not being sold or used for other purposes. If you have concerns with the way this information is used, please contact the Author directly to arrange for complete removal of this information. Removal of all personal information will result in the removal of any content the Commenter might have contributed to this Blog, including comments.

Comment policy. The Author is not responsible for the content of any comments made by the Commenter(s). The Author is also not responsible for knowing whether the content of Your comment is breaking the law in other countries or jurisdictions. This Blog is a venue for discussion; therefore, the Author will not delete critical comments, or comments portraying a different opinion from the Author’s own. However, the Author reserves the right to edit, delete, or not publish a comment if this is deemed to be potentially illegal (this includes, but it is not limited to comments containing hateful, libelous, and defamatory content). Please do not endanger Yourself or break the law when you comment. Comments intending to advertise and/or off-topic (”SPAM“) will be deleted. The Author also reserves the right to block Commenter(s) who have previously published offensive comments, illegal content, or SPAM.

Alles klar Herr Burebista?

SKORPIONKING

Burebisto, uite aici , poate pricepi mai mult:
www.clujmuenchen.ro/.../...ul-roman-in-frunte.aspx

Gia

Off, Doamne, sunt socata! Sincer, "mi-e scarba"- asa cum tu te-ai semnat-, sa-ti mai citesc aberatiile! Cu asta te laudai? De aceea imi trimisesei link-ul? Sa vad ce stupizenii scrii? Eu te stiam altfel, dar se pare ca anii nu trec degeaba: pentru unii trec cu folos, pentru altii trec in defavoarea lor si a celor din jur!...Nu stiu ce sa mai spuna, decat atat NU ai nici cea mai mica idee de gravitatea problemelor cu care se confrunta Romania! Din Germania totul pare mai frumos si mai usor- am trait si eu acest sentiment...asadar, nu te baga unde nu-ti fierbe oala! sau poate ai ceva de castigat...si acum ma gandesc la pamant...
Ce sa mai spun ca sunt eclipsata de ceea ce ai facut! Cunosti proverbul "prostu' daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!" si sincer iti spun: era mult mai bine daca tineai pentru tine; nu trebuia sa fii atat de "aprins"! In fine, nu am vrut sa te jignesc- probabil asa te simti acum-, doar vroiam sa te fac sa intelegi ce e in sufletul meu acum...o maaaaaaare dezamagire..."scarba" care ma face sa incetez orice discutie virtuala pe care o aveam cu tine (remember the time)
Sper sa fii fericit si asta sa nu fie replica unei frustrari personale! Sa fii sanatos si fericit!

SKORPIONKING

Burebista, ai spus intr-un comentariu anterior, te citez:
„Faptul că nu s-a construit din start o autostradă "gigantă" este că Statul Român nu-şi mai permite investiţii, decât cele necesare.”
Statul roman a aruncat banii, i-a irosit. Deci e in felul urmator. Bechtel a castigat licitatia si a zis, de exemplu, eu va fac autostrada cu 2 miliarde de dolari, sa spunem suma asta. Sau orice alta suma. O conditie a contractului e ca Bechtel trebuie sa construiasca cu subcontractori romani, locali, autohtoni. Buuun. Acesti subcontractori romani au zis, nenea, noi va facem autostrada, dar nu cu 2 miliarde, ci cu 6 miliarde. Deci daca nu furau romanii lui Boc si Basescu, acum aveam cea mai moderna autostrada.
Te citez din nou:
„au reuşit de atunci să creeze în 20 de ani aproximativ 50.000.000.000 euro datorii interne şi externe, nu mai sunt bani la buget“. Stii cate miliarde din suma pomenita de tine a facut Basescu si Boc in ultima vreme?! Hai sa zicem numai in ultimele 9 luni? Hai patriotule sa te auzim…

-

Stimate tovarăşe autor, stimaţi tovarăşi,

inelele acelea, citez „Herr der Ringe“ nu se produc numai la Ingolstadt, mai există şi un Neckarsulm, un Györ sau un Bruxelles. Această informaţie pentru gândirea dumitale din epoca de aur. Creierul meu este dispus să accepte libertatea opiniei, critica şi păreri diferite fundamentale unei democraţii. Ceea ce nu permite creierul meu este critica non-stop fără informaţii concrete, gândirea de „o viaţa mea amărâtă, noi cei mici nu putem face nimic, cei de sus fac tot ce vor ei”, persoanele care se ţin competente de a defini ce sunt flegmele către alte persoane, jurnalismul de bulevard. Dacă într-adevăr dumneata eşti apolitic, stimate tovarăşe, atunci de ce temele dumitale au numai cu politica şi actualul preşedinte, actualul premier şi actualul guvern de a face?

Mă leg de diacritice pentru că ele definesc scrisul în limba română. Eu la fel deţin o tastatură în limba germană, dar există modalităţi simple în Windows de a schimba-o în una română. Asta se poate face de aproape zece ani, există la fel modalităţi similare pentru Linux şi Mac.

La vot merge cine are dreptul, corect. Vrei să spui că nu ai dreptul, tovarăşe? Dumneata ai renunţat la cetăţenia română? Dacă da, îmi pare rău, atunci nu ai nici un drept să te amesteci în politica română. Cum a formulat o deputată anii trecuţi „ciocul mic”. Dacă dumneata ai dreptul de vot, atunci te duci la Consulatul României din München, Bavaria (uite tovarăşe ce frumos se poate scrie Ü sau Ă), unde există o secţie de vot şi votezi. Dacă dumneata te duci la vot şi votezi „aiurea” e ca şi cum nu ai merge, arată numai cât de dobitoc eşti că nu ştii să pui o ştampilă unde trebuie, nu e formă de protest. Chiar şi cu un singur vot valabil din 9.000.000 de voturi anulate duce candidatul la mandatul său. Nu-l interesează pe el în final dacă au fost multe voturi în favoarea lui sau nu, el îşi exercită funcţia, iar dumneata eşti în continuare nemulţumit.

Referitor la „diaspora” dumitale din Paris aş vrea totuşi să ştiu care din Românii „refugiaţi” la Paris au părăsit România din motive etnice sau religioase? Nu mai folosi, stimate tovarăşe, termeni din presa de bulevard, dacă nu ştii care le sunt originile.

Iar faptul că acele manipulări constatate au fost analizate de către Curtea Consituţională şi au fost constatate nesemnificative a confirmat legalitatea alegerilor. Faptul că Uniunea Europeană a considerat alegerile valabile le confirmă la fel. Faptul că legea României prevede că Premierul este ales de către parlament şi nu direct de către popor, este datorită prietenului dumitale Iliescu (PSD). El a stabilit forma politică a României în anul 1990 după exemplul Franţei.

Dumneata scri de Boc că este o simplă marionetă a lui Băsescu. Atunci trebuie să afli că Geoană nu este o simplă marionetă, este una complicată. El trebuie să asculte de Iliescu şi de oligarhia lui, foarte mulţi au acolo un cuvânt de spus.

Problema cu DigiTV am mai dezbătut-o. Tovarăşe, du-te în România şi încearcă.

Iar că ajunge cineva deputat la vârsta de 22 de ani, nu are nimic de însemnat. Dacă-mi aduc aminte şi în Bundestag al Germaniei există un deputat cu numele Florian Bernschneider la vârsta de 22 de ani din partea Partidului FDP. Oare cum şi-a dobândit mandatul? (Şpagă? Servicii sexuale?)

Problema cu adresa de mail este mai delicată. Corect, dumneata ca autor primeşti conform acelui disclaimer adresa mea de mail prezentată. Până aici nu e nimic de spus, dar nu scrie nicăieri că ai şi dreptul să o publici în totalitate sau parţial. Să nu ne mai gândim la faptul că site-ul e pus pe un server din Germania, scris în limba română şi cu un disclaimer în limba engleză. Dumneata ai opţiunea să alegi între limba română sau germană pentru disclaimer legal, dar nu engleza. Alles klar Genosse?

Revenim la problema autostrăzii. Dacă toţi navetiştii se găsesc să plece la aceeaşi oră la servici şi să se întoarcă tot la aceeaşi oră, atunci nici autostrăzile „Führerului” nu vor face faţă la asemenea trafic. Indiferent câte benzi vor fi puse, ambutelaj va fi. Cu problema aceasta sunt toate oraşele mari confruntate. Apropo de fenomenul STAU din Germania, în România se numeşte TRAFIC BLOCAT, iar „zähfließender Verkehr“ se numeşte în România „trafic greu”. Iar câte indicatoare electronice ai văzut dumneata pe lângă oraşe în Germania ca Amberg in der Oberpfalz, sau Weiden in der Oberpfalz, considerate de mine lux (am luat două oraşe care se află în aproprierea serverului dumitale, să-ţi dai seama despre ce este vorba)? Haide tovarăşe să nu le consider un lux, le consider un moft.

Că s-au irosit mulţi bani ai Statului în perioada guvernării PSD ştiu, nu e nimic nou. Iar licitaţia pentru construcţia autostrăzii a fost făcută tot în perioada guvernării PSD. Ce surpriză! Că s-au dat şpăgi la miniştrii PSD ca Bechtel să câştige licitaţia nu mă miră, doar aşa se dau contractele Statului Român în perioada guvernării PSD. Nici nu acuz pe Bechtel pentru asta, sunt comerciaţi şi trebuie să se adapteze la cerinţele pieţei.

Problema actuală cu care se confruntă guvernul, să spunem ultimele nouă luni, este că economia României a fost formată în ultimii zece ani în mare parte pentru export. Criza băncilor a dus la criza economică, comenzile din export au scăzut drastic încât producătorii români nu-şi mai puteau vinde produsele, asta a dus la micşorări de capacităţi în producţie şi la desfacerea contractelor de muncă. Scurt spus, criză, puţine comenzi, şomeri, şi foarte puţini bani la bugetul statului. Verstanden? De accea se fac datoriile, care se fac acum. Apropo tovarăşe, eşti informat! Cancelara Germaniei ştii câte miliarde de euro şi-a împrumutat, să zicem în ultimele nouă luni să ţină economia Germaniei la un nivel acceptabil?

Referitor la mitocănia dumitale la adresa doamnei Ministre Udrea pot spune numai, e democraţie, a fost votată de către colegiul ei de vot în parlement şi numită de către Premier pe acel post.

Iar acum stimată tovarăşă Gia încă câteva fraze la adresa dumitale. Mi-e scârbă, mi-e scârbă să ştiu că tovarăşi ca voi, care-şi făceau unghiile la orele de ştiinţe sociale în loc să asculte ora, au acelaşi drept de vot ca mine. Bine e numai că marea majoritate din voi nu-şi exercită dreptul de vot. Anii nu au trecut degeaba, am învăţat, nu am rămas pe loc şi nu am avut telenovele de trăit. Îmi spui că nu am nici cea mai mică idee de gravitatea problemelor cu care se confruntă România. Uite că am, faptul că am mers la vot dovedeşte că îmi pasă, că mă informez şi că lucrez activ pentru a schimba România spre mai bine. Faptul că am adus ajutoare în anii 90 împreună cu familia şi cu biserica la fel. Voi ce aţi făcut până acum în afară de a vă plânge?

Statul nu mai este responsabil să vă dea locuinţe şi să vă asigure un loc de muncă. Asta prin democraţie şi piaţa liberă, ceea ce s-a cerut la revoluţie, a devenit responsabilitatea voastră. Voi aţi rămas cu mintea în epoca de aur, „deşteptaţi-vă românilor” care mai dormiţi, puneţi mâna şi creaţi-vă condiţii, nu tot aşteptaţi totul „mură în gură”. Siguranţa socială, cea pe care o plângeţi, voi vă o creaţi, e de competenţa voastră, tovarăşi.

Stimată tovarăşă, nu sunt „aprins”, sunt, aşa cum am scris mai sus, scârbit. Citiţi numai presa de bulevard (apropo de sursa „reportajului” despre domna Ministră Udrea „Bild Zeitung”) şi cunoaşteţi toate problemele lumii. Prin aceasta deveniţi competenţi să vă „exprimaţi părerea”, să faceţi democraţie. Apropo, diactiricele dumitale unde sunt tovarăşă? Chiar şi dumneata ai o tastatură în limba germană?

Stimaţi tovarăşi, având în vedere că această discuţie este povestea fără sfârşit („Die unendliche Geschichte” pentru bavarezi), acesta a fost ultima mea publicaţie. Vă doresc în continuare să vă lăfăiţi în manelele voastre de „o viaţa mea”, să nu mergeţi la vot şi să cumpăraţi în continuare Bild Zeitung pentru a vă informa.

Mulţumesc de urări tovarăşe autor, dar trăiesc chiar bine. Iar referitor la urările dumitale tovarăşă Gia, sunt deja sănătos şi fericit.

Cu aceeaşi scârbă ca data trecută, nu mă semnez

Gia

"Stimate tovarase"- adica comunist sau  "Arbeit macht Frei!"-,
Afirmi ca te intereseaza soarta tarii? Si ca ii vrei binele? Atunci trebuia sa te abtii de la votul tau...nu ca ar fi avut vreo importanta, ca oricum, FRAUDA a fost comisa, deci nu conta votul tau, DAR macar, ardoarea cu care aperi marinarul incult sa nu o faci publica pentru ca risti sa fii bagat in aceiasi oala...oricum, se pare ca acolo iti este locul!

"Cu aceeaşi scârbă ca data trecută, nu mă semnez"
Ai ajuns rau! Sa-ti fie scarba de proria fiinta...dar nu te condamn: si mie mi-e "scarba" de tampeniile pe care le debitezi! Cred ca ai inceput sa te droghezi...sau cineva iti pune ceva in mancare- sa te tina sub papuc!
Te retragi cand vezi ca esti infrânt, ca nu mai ai "arme"? hahaha Las nu credeam ca vei ajunge, dar se pare ca m-am inselat!

un habarnist

Ignor o parte din aberatiile tale si iti raspund scurt:
-  Orasul mama pentru Audi e Ingolstadt asa cum pt BMW e München, Mercedes e Sindelfingen. Exemplele pot continua. Era doar un mod de formula. Daca nu pricepi, nu comenta.
-  Disclaimerul e in engleza pentru ca am scris si in engelza iar probabilitatea sa fie inteles de un numar cat mai mare de utilizatori e mai mare daca e in engleza decat in romana sau germana. Einverstanden?
-  Deputatul ala de 22 de ani din Germania are un tata un prosper om de afaceri a carui avere s-a facut din afaceri cu statul, cu banii publici? Are un Lamborghini luat de tata si a fost pe prima pagina a ziarelor de scandal?
-  Licitatia pentru autostrazi a fos castigate de Bechtel in perioada guvernarii PSD. Corect. Dar contractele cu subcontractorii care au triplat pretul au fost facute in perioada PDL.
-  Pe autostrazi pe langa orasele mentinate de tine sunt indicatoare electronice.
-  Navetistii, die Pendler, pleaca aproximativ cam in acelasi timp, daca tu freci menta pana la 11 dimineata e problema ta. Te invit sa iesi pe langa Nürnberg pe la 8 dimineata, OK?
-  Sunt cetatean roman si  ce si cum face u cu votul meu, e treaba mea personala.
-  Daca familia ta a fost persecutata din diverse motive de comunisti, ghinion. Mai corect e sa recunoasteti ca ati plecat in RFG datorita situatiei economice si a vietii mai bune, nu ca nu puteati vorbi germana sau merge la biserica. Persecutati erati cu adevarat daca nu va lasa sa plecati din Romania.
-  Germana o stiu f bine, nu am nevoie de lectii, iar eu am facut pentru Romania mai mult ca tine, ca in 1990 aveai 14 ani si nu stiai pe ce lume esti.
-  Cand esti patriot  trebuie sa iei atitudine sic and in tara lucrurile nu merg bine, sa lupti chiar si cu arma. Exemple? Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Balcescu, eroii din 1990 care au murit ca Basescu sa isi bata acum joc de romani.
-  Tot o dai cu manelele, comunisti, Bild, etc. As vrea sa stiu daca ai vreo facultate, Univeristate, macar FH. Dupa aceea mai vorbim eventual pe teme legate de civilizatie si cultura.
-  Guvernul Boc iroseste ajutoarele primite de la UE si FMI in loc sa faca alte chestii mai bune cu aici bani. Sa vedem ce se intampla cu ultimele rate ale imprumuturilor, OK?
-  Acum printeaza comentariile tale si trimite-le lui Basescu si lui Udrea cu pasarica de aur, poate te face consul onorific in Franken, la Nürnberg. Dar nu uita, istoria nu iarta, dupa fapte vine sigur si rasplata, intotdeauna.