Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

18. noiembrie 2010 21:39
by skorpionking
2 Comentarii

Fabrica de bere Ursus din Cluj se inchide ... si o parte din Cluj moare ...

18. noiembrie 2010 21:39 by skorpionking | 2 Comentarii

Faimoasa bere de Cluj Ursus nu se va mai produce la Cluj, SAB Miller (care detine Ursus Breweries) anuntand ca fabrica e neprofitabila, brandul Ursus urmand a fi produs in continuare la...Buzau. Eu cred ca Ursus va pierde din imagine in urma acestei decizii. O decizie trista, astfel dispare o parte din Cluj, fabrica de bere Ursus fiind un simbol pentru clujeni fin 1878 ... Cu Ursus moare o particica din Cluj ...

Bere de Cluj Ursus 1878

Fabrica de bere Ursus din Cluj Napoca

Fabrica de bere Ursus a fost fondata in 1878, in Manastur, pe locul in care functioneaza si acum. Numele unitatati era simplu "Fabrica de Bere Cluj", dar in 1927 a fost schimbat. Acum, dupa 132 de ani, sud africanii de la Sab Miller ii inchid portile.

Din 1927, Fabrica de Bere din Cluj a purtat numele nou infiintatei intreprinderi "Fabricile de Bere Unite din Cluj si Turda Ursus SA", iar in perioada nationalizarii, in anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Inainte - Cluj".

Istoria moderna a brandului clujean s-a intersectat cu magnatii de la South African Breweries (SAB), care au cumparat fabrica in 1995, iar mai apoi au acaparat si brandul de bere Timisoreana. In anii 2000, a luat fiinta Compania de Bere Romania (CBR), care avea peste 1.000 de angajati si detinea fabricile de bere din Cluj Napoca, Timisoara si Buzau.

Comentarii (2) -

Gia

inca o aiureala in tara asta...offf, unde vom ajunge?

cip

Da ce sa zic pacat pentru clujeni si nu numai.....astai CRIZA..Cip