Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

3. iunie 2009 14:25
by skorpionking
0 Comentarii

Microsoft a lansat motorul de cautare BING: third time lucky?

3. iunie 2009 14:25 by skorpionking | 0 Comentarii

Saptamana trecuta, Microsoft a lansat BING un nou motor de cautare.BING, la prima vedere suna cam prost, dar nu este: noul motor de cauatare este chiar clever si la cautarea de imagini Microsoft puncteaza chiar mai bine decat Google!

Despre accesiunea firmei Microsoft s-au scris multe articole, carti, s-au facut chiar si filme, numele lui Bill Gates starneste admiratie, respect, ciuda, chiar si ura, frica. Dar asta nu datorita faptului ca Microsoft ar avea un motor de cautare bun, pana acum Microsoft esuand in mai multe tentative pe piata motoarelor de cautare in Internet. Numele vehiculate erau Google, Yahoo, Altavista, si nu MSN Search sau mai nou Live Search. Chiar si cu a doaua incercare a celor de la Microsoft de a se impune in Internet pe piata motoarelor de cautare, Live Search, a dat gres si nu a facut decat sa discrediteze marele gigant.

Astfel a devenit numai o chestiune de timp cand va lansa Microsoft un nou motor de cautare, o noua incercare, un nou inceput. Bing se pare ca are succes. Deja sunt sute de articole pe tema Bing, Bing chiar cauta si reuseste sa gaseasca ceea ce ai cautat. In stilul lui Google as putea spune, Bing putand fi un acronim pentru But It's not Google. Impresionant fata de Live este relevanta rezultatelor cautarii cu Bing, fiind aproape identica si la fel de exacta cu ce Google. Chiar mai bine. De exemplu, cand cu Google cauti dupa "implant" si "retina" gasesti pagini in care apare unul din termeni sau cumva ambii termeni. La Bing ajungi pe pagini de web unde chiar de e vorba de implante de retine, deci cautarea semantica e mai  buna. Bing a devenit un competitor si in sfarsit Google are un competitor serios, cu care isi poate masura muschii. Bing puncteaza la cautarea de imagini unde este peste Google, oferind chiar si mici gadgeturi ca de exemplu sa indici daca este imaginea cautata, sa faci comentarii, etc. Cautarea de shopping foloseste serviciile Ciao, companie cumparata anul trecut de Microsoft.

In concluzie, Bing este un motor de cautare performat care poate face concurenta lui Google si poate sa sparga monopolul Google de pe piata de cautare in Internet. Daca Bing aparea acum 10 ani, sigur nu era Google acum unde este. Bing este un concurent serios, care in unele cazuri e mai bun decat Google, de aceea Bing merita o sansa sa fie incercat si apoi utilizat. Bing vs. Google, vom vedea cine va castiga smackdown-ul!