Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

12. februarie 2011 17:21
by skorpionking
0 Comentarii

Nokia a semnat un parteneriat strategic cu Microsoft

12. februarie 2011 17:21 by skorpionking | 0 Comentarii

 

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat vineri încheierea unui parteneriat strategic în domeniul software cu Microsoft Corp, pentru a răspunde provocărilor lansate de rivalii Google Inc şi Apple Inc.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, va anunţa vineri la Londra detaliile strategiei sale de recâştigare a cotei de piaţă şi a profitului companiei finlandeze. Parteneriatul dintre Nokia şi Microsoft este menit să ajute ambele companii să recupereze terenul pierdut în faţa rivalilor Google Inc şi Apple Inc pe piaţa telefoanelor inteligente (smartphone) şi tabletelor.

Stephen Elop a venit de la Microsoft în septembrie 2010 pentru a redresa Nokia, în special în sectorul software. El a făcut schimbări minore, anunţând concedierea a 1,800 de angajaţi din totalul de peste 120.000 şi numirea unui nou şef la marketing, Jerri DeVard.


Nokia a anunţat vineri că sistemul de operare Windows Phone 7 va fi utilizat ca platformă principală pe telefoanele inteligente fabricate de compania finlandeză, ca parte a strategiei noului director general Stephen Elop.

Cele două companii 'vor combina activele şi vor dezvolta telefoane mobile inovatoare la o scară fără precedent', au anunţat Nokia şi Microsoft, fără a oferi detalii asupra sistemului de operare Symbian, care nu a răspuns aşteptărilor companiei finlandeze.

Luni Nokia a anunţat că smartphone-ul E7 va fi disponibil începând de săptămâna aceasta.

Smartphone-ul E7, modelul pe care mizează Nokia pentru a recupera terenul pierdut în faţa iPhone şi Blackberry, este ultimul produs din linia de aparate Communicator lansată de Nokia în anul 1996.

Telefonul funcţionează cu un sistem de operare Symbian-3, este dotat cu un ecran AMOLED şi o tastatură completă şi dispune de un pachet software Office Communicator Mobile, dezvoltat special de Microsoft pentru Nokia. În schimb, aparatul foto este mai puţin performant decât cel care echipează modelul N8.

În ultima perioadă, Nokia a început să fie supusă la presiuni, în condiţiile în care a pierdut teren pe segmentul smartphone în faţa rivalilor Apple şi Google, iar agenţiile de evaluare Standard and Poor's şi Moody's au avertizat recent că ar putea retrograda ratingul companiei finlandeze.

Oferta slabă de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a fost unul dintre principalele motive care în luna septembrie 2010 au determinat Nokia să înlocuiască directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior la lucrat la Microsoft.

În România, Nokia a investit 60 de milioane de euro în localitatea Jucu din judeţul Cluj într-o fabrică inaugurată pe 24 septembrie 2008.