Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

17. august 2008 09:58
by skorpionking
1 Comentarii

Romanii - migratorii secolului 21

17. august 2008 09:58 by skorpionking | 1 Comentarii

Am fugit cateva zile la Cluj, prilej sa revad dragul meu oras si Romania. O chestie m-a frapat: pe drumul inspre Romania, din apropierea Vienei si pana la Budapesta, autostrada gemea de masini incarcate cu romani, bagaje claie peste gramada (inclusiv hartie igienica aducea romanii acasa) cu numere de Italia si Spania.  Cum stiu ca sunt romani? Dupa moaca, sau mai bine zis dupa fata, dupa comportamentul din parcari si benzinarii, dupa cum arunca chistocul de tigara sau cojile de seminte pe geam, dupa idiotenia de a-si scrie numele pe masina (Alyn - pe o masina cu numere de Spania). Acesti migratori, care in luna august revin acasa, in Romania, sunt un pericol pe 4 roti pe drumurile Romaniei. Ajung obositi in Romania, intra in depasiri periculoase, cu grad de vizibilitate 0 (in curbe sau in panta), plus ca masinile sunt super incarcate si nu trag la fel ca si cand ar fi goale, respectiv nu franeaza la fel de bine sau nu au aceeasi stabilitate ... Europa geme de romani ... Austria, Germania, Anglia, Irlanda, Elvetia, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Cipru cu topul in Italia, Spania, Franta. Alte popoare au invadat Europa acum vreo 800 - 900 de ani. Noi o facem acum, alaturi de polonezi, turci (care reiau asaltaul Europei de acum cateva sute de ani), ex - yugoslavi.

Romanii au bani si au scos nasul in Europa. Si multi sunt si snobi. E plin de masini cu numere romanesti in parcarea outletului din Parndorf [link in engleza](aflat intre Viena si Nickelsdorf). Asta am citit in ziarele austriece, ca romanii sunt clienti seriosi. Mai ales ca unii dorm peste noapte in masini ca sa fie primii cand deschid magazinele. Vreti sa va simtiti ca in mall-ul din Vitan? Mergeti la Parndorf [link in germana]. Numai cocalari si pitipoance, alaturi de armasarii focosi gen Q7, X5, ML, etc. Sunt curios ce vor face cand vor afla de existenta altui outlet in Austria, langa Salzburg [link in germana]? Il vor invada mai ales iarna, ca deh, iarna se poarta schiul in alpi!

Europa, daca nu stii, esti sub invazia romanilor!

Comentarii (1) -

stress-FREEDOM guide

Am constatat acelsi fenomen, mergand de la Düsseldorf la Arad cu familia. La ghiseul unei bamci la arad am fost martor la a mica conversatie intre o angajata a bancii si o clienta, care in mod pregnant mi-a aratat cauza acestei migratiuni. Clienta schimba euro in lei si una dintre bqancnote era putin rupta. Angajata refuza s-o schimbe, la care clioenta a raspuns cu accent usor moldovenesc, ca in Italia, de unde a primit-o, o vor schimba fara probleme. Angajata a intrebat, de data asta intr-un ton inoficial, aproape uman: "E mai bine acolo?" La care clienta a raspuns: " Suntem tratati ca fiinte inferioare. Barbatul meu lucreaza ca sudor, eu fac curatenie. Cu banii castigati putem trai decent, ceeace aici n-am putut".