Cluj München 1140km

Gânduri clujene din Bavaria

München - Munich - Monaco di Baviera

30. august 2008 21:38
by skorpionking
0 Comentarii

Upgrade Blogengine .NET 1.3.1 la 1.4.5 nu e chiar fara probleme

30. august 2008 21:38 by skorpionking | 0 Comentarii

Azi am upgradat blogul, am avut o serie de probleme, de aceea probabil au existat cateva erori: javascript, page not found (404), probleme cu editorul wysiwyg.

  • Problema este ca noul cod genereaza nume de pagini fara a dubla "-" din titlul. Daca in versiunea 1.3.1, in titlu aveam cvea de genul CFR Cluj - Rapid, codul genera numele de fisier "cfr-cluj-----rapid, adica un "-" pentru fiecare spatiu si "---" pentru fiecare "-" din titlu. Noua versiune 1.4.5 elimina dublele "-" din numele fisierului, existand simplu "-" ca legatura intre cuvinte in loc de spatiul din titlul. De exemplu un post cu titlul "Upgrade BlogEngine" va genera un fisier in the fly cu numele "upgrade-blogengine.aspx" iar unul de genul "CFR - Steaua 3 - 0" va genera un fisier on the fly cu numele "cfr-steaua-3-0.aspx". Pentru posturile vechi, care au nume ce contin "---" va trebui sa cautati in app_data/post/ sau app_data/page in fisierele xml si sa inlocuiti aceste caractere cu "-". Problema e descrisa si aici
  • Exista si ceva probleme de javascript, legate de extensii, de obicei se primeste Object required sau Access is denied. Insa curios, numai dupa ce un app restart. Apoi erorile javascript dispar subit. Curios. Apar mai ales in meniul admin, cand se da click pe Settings sau daca aveti extensia youtube sau silverlightshow. Daca aveti ceva solutii, dati-mi de stire!
  • Editorul HTML wysiwyg face probleme. Pierde contintul la schimbarea intre viewuri, de exemplu cand alegi raw HTML si apoi salvezi, e ok, cand revii din nou in mod edit nu merge, trebuie sa revii in modul wsysiwyg.

Cum se face upgrade-ul e descris aici si aici. Una peste alta, versiunea 1.4.5 este una imbunatatita, dar necesita niste bug fixuri. Sugerez migrarea la versiunea 1.4.5 pentru ca apoi va fi mai greu sa migrezi la o versiune superioara.